Homemade

Wat HAATTE ik handenarbeid op school. Ik vond er werkelijk niks aan. Ik kon het ook niet goed, waarschijnlijk was dat de reden van mijn diepe afkeer van creatief bezig zijn. De afwerking was het altijd nét niet helemaal. Vamos, het zag er niet uit. Tekenen was ook zo’n vak. Wel leuk en geinig, maar ook heel frustrerend, want ik kon (kan) nog geen fatsoenlijke boom tekenen. Ik moet altijd heel hard lachen als een van mijn vriendinnen me wijst op een website waar, ook in mijn ogen, heel leuke creatieve projecten op staan. Gezellige handigheidjes voor in huis, originele kleding of speelgoed voor je kind, zelfgemaakte cadeaus, weet ik het. Heel erg leuk, maar helaas niet aan mij besteed.

Toch heb ik ook een Crea Bea in mij. Ik gooi de Expedit (voor de niet-kenners: Ikea) niet aan de straat als ik ‘m niet meer wil. Nee, ik haal hem uit elkaar en schroef wielen onder een van de lange planken die dan onder mijn bed als opslag dienstdoet. Ik schilder de kleine plankjes met dezelfde latexverf als waar de muur mee beklad is, schroef er van die houders aan, boor gaten in de muur en heb dan heel handige plankjes. Of ik zaag een plank in smalle, korte stukken, schilder die en bevestig ze aan de muur waar ze de functie van kaarsenhouder hebben. Mijn zelfgemaakte – zelfgezaagde, niet vastgelegde – drempel was ooit onderdeel van een boekenkast. Er moeten toch nog heel wat andere voorbeelden te noemen zijn, maar ze komen niet tot me, op dit moment.

Anyway, vandaag had ik weer een crea-moment!

Het eerste wat mijn zoon doet als hij op de crèche de klas inloopt, is autootjes door een buis rollen en daar heel hard om lachen. Dus toen ik vandaag een man een lange buis bij het afval zag neerzetten, wist ik het wel! Ik heb gezaagd, ik heb kijkgaten gesneden en ik heb gewrikt met een schroevendraaier. Ik heb geverfd, gemeten en rondjes getekend waar morgen gaatjes geboord gaan worden. Dat ding gaat aan de muur, scheef uiteraard, anders werkt het niet, er komt een doos onder die de auto’s opvangt en klaar. Een homemade autotunnel!

Tel het aantal uitroeptekens; je ziet hoe enthousiast ik ben. Zal ik dan maar een homemade blog beginnen?

3 gedachten over “Homemade

  1. Pingback: Brrrrrroemmmm | Krabbels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s