Regen

De regen komt vanmiddag met bakken uit de hemel. Dat gebeurt hier niet zo vaak en ik geniet er heel erg van. Zolang ik thuis ben dan.

Vanmorgen had ik veel gedaan en toen ik na een late lunch mijn ogen zwaar voelde worden, besloot ik tot een rustmoment. Met een dekentje over me heen maakte ik het me gemakkelijk op de bank. De deur naar het balkon stond open en het typische geluid van een natte straat vulde het appartement. Ik zette het alarm op mijn telefoon en gunde mezelf bijna een uur slaap…

… Ik schoot omhoog en griste mijn mobiel van de bankleuning. Was het nog zo vroeg of was m’n alarm niet afgegaan? 16.51 uur. NIET!! Ik vloog van de bank, graaide mijn tas van de tafel, en stapte in een regenlaars. Au! Ik trok mijn voet terug, draaide de laars om en er kwamen een poppetje en een draak uitgerold. Zo snel mogelijk trok ik mijn laarzen aan, keek nog of ik een paraplu zag, maar geen tijd om te zoeken! Ondertussen dacht ik aan Carmen, de crèchedirectrice die nu zo ongeveer de laatste ouders en kinderen naar buiten veegde. Ik dacht aan die arme S: zouden ze hem met zijn jas aan op de gang zetten?

Niet geheel ongevaarlijk rende ik de schuin aflopende treden van de trap af en gruwelde bij de gedachte aan alle rode lampjes op de taxi’s die ik zou gaan zien. Maar toen ik de deur openzwaaide, zag ik een groen lampje op 5 meter afstand. Hevig zwaaiend rende ik op hem af. Ik trok de deur open en plofte op de bank: ‘Kun je alsjeblieft heel hard rijden? De crèche gaat dicht, ik ben te laat.’
‘Waar moet ik heen mevrouw?’ En hij reed echt heel hard. In no time stond ik voor de deur. S liep als enige wat rond in de klas, de juf zei dat ze me net wilde bellen. Oh, wat voelde ik me slecht.

En toen moesten we ook nog naar huis. ’s Morgens had ik uit voorzorg zo’n plastic regenhoes voor de buggy bij de crèche achtergelaten. M’n zoon zat droog. Maar al gauw voelde ik een dikke druppel door mijn haren op mijn hoofdhuid belanden en zich een weg naar beneden zoeken. Na een paar minuten zag mijn trui donkerbruin. Mijn (ge)steil(d)e haar hing in krullen om mijn gezicht. Ik blies de regen van m’n neus en voelde zelfs af en toe een druppel onder mijn broek m’n bilnaad inkruipen. Filmscène ten top.

Inmiddels zitten we warm en droog binnen. Buiten is het zeiknat. Ik ben moe en kijk uit naar bedtijd. Ook heb ik me voorgenomen nooit meer een dutje te doen als ik S nog ergens op moet halen.

Een gedachte over “Regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s