Weggeefwinkel

In de serie Afgeluisterd – Bij de bushalte Lammenschansweg, Leiden

– Hoi, met mij. Ik kom zo richting jou.

– Nee, die is net weg. Ik kom een minuut geleden bij de bushalte aan en een meisje zegt dat de 45 net een paar minuten weg is. Dus dat duurt nog even.

– Nee, ik was even bij de weggeefwinkel.

– De weggeefwinkel. Die zit hier achter bij Lammenschans.

– Ja joh, daar kun je alles naartoe brengen. Ik kon nooit speelgoed wegdoen hè, van de jongens. Ik kon er geen afstand van doen. Maar bij de weggeefwinkel komen mensen, die hebben echt niks. Dus ik ben de zolder opgegaan en heb speelgoed bij elkaar gezocht…

– Ze zijn nu 8 en 10…

– Ach joh, ze hebben al zo veel, en met dat speelgoed doen ze toch niets meer. En weggooien doe ik niet hoor. Dat zit niet in me, dat is echt zonde. Maar toen ik dat speelgoed wegbracht, kwam er een mevrouw met een kinderwagen en die was op zoek naar een ledikantje. Maar dat stond er niet. Dus ik zeg: heb je een auto? Nou, d’r man was er niet. Ik zeg: heb je geen familie? Toen heeft ze haar broer gebeld, die is gekomen en heeft ons oude ledikant ingeladen. Was nog in prima staat. Ik heb ook gelijk de Maxi-Cosi meegegeven. Die stond daar ook maar. Wilde ze de volgende dag terugkomen om een bos bloemen te brengen. Ik zeg: dat hoeft niet. Daar hoef ik niks voor.

– Nou ja, lief. Wij doen er toch niets meer mee en iemand anders kan het goed gebruiken. Kijk, hier in Nederland weten veel mensen niet wat armoede is. Maar ik ken dat nog uit mijn land. Je moet gewoon helpen, als je dat kunt. Ik vind dat normaal. Veel mensen denken daar niet eens aan.

– Tja, dat zit in je of niet. Maar eh, wacht nog even met koffie dan hè, want dat duurt dus nog een klein halfuurtje voor ik er ben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s