De belastingdienst: ze maken het graag moeilijk

Ik wilde een toeslag aanvragen en begreep niet waarom ik volgens de website van de belastingdienst een toeslagpartner heb. Daarom belde ik met de belastingtelefoon. Drama. Ik probeerde de situatie uit te leggen, maar stuitte op een herhalend: ‘Mevrouw, ik ga niet met u in discussie, ik kan de regels niet veranderen.’ Nee, dat snap ik, maar u bent er toch om vragen aan te stellen en om dingen te begrijpen en om te praten en weet ik wat niet meer?

Gefrustreerd liep ik binnen bij de belastingdienst. Zonder afspraak. Maar dat kan niet. En je kunt ook niet ter plekke een afspraak maken. Je moet naar huis en dan telefonisch een afspraak maken.

Vandaag had ik bij de KvK een afspraak met een belastingconsulent die wel erg vaak zei: dat moet ik eerst even opzoeken op internet (dat kan ik zelf ook, maar omdat die informatie vaak niet compleet is zit ik bij u). En bij onze afsluiter over leasen kwam het neer op: ‘Check dat van die bijtelling en privé/zakelijk gebruik maar bij het leasebedrijf, want die hebben dat varkentje vaker gewassen. Ik weet niet hoe dat precies zit.’ De extra uitsmijter, het toeslagverhaal, was echt te veel. Daar wist hij niets van. – Wat hij wel wist? Geen idee. Ik ben er niets wijzer geworden.

Toen belde ik toch maar weer met die verdomde belastingtelefoon waar ik een verdekte grote mond kreeg van een arrogante Dionne van inkomstenbelasting die me wel heel neerbuigend toesprak. Ze zou me doorverbinden. Ik zei: ‘Wijsneus’. Ik hoorde: ‘Ik ben nog aan de lijn’. Ik antwoordde ongeïnteresseerd: ‘Oh, ok’. Waarop ze verbolgen tegen iemand of niemand zei: ‘Ze noemde me een wijsneus.’ Ze legde de hoorn op de haak.

Een gedachte over “De belastingdienst: ze maken het graag moeilijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s